【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

翠如疑似肚凸 蕭正楠神回:佢食多咗

發佈時間: 2019/05/23

蕭正楠(Edwin)與黃翠如剛度過結婚一周年,兩口子放假到日本玩五天,提到外遊正好是「造人」的最佳時機,他尷尬笑謂︰「問呢啲嘢呀!黑麻麻發生咩事,乜都睇唔到。」

蕭正楠昨日到尖沙咀出席「領展商戶學堂」講座,並以星級教授身份,即場分享做生意心得。Edwin投資開設漢堡包店,早前更擴充業務在元朗開分店,他笑言很高興「BB出世了!」最近翠如被發現拍照時望住個肚,問到翠如的BB何時出世?Edwin推說︰「佢食得太多之嘛,去日本五天食咗好多嘢。」

隨後更扯開話題,Edwin說首次自駕遊富士山,感覺幾新鮮,他們更入住溫泉酒店,初嘗光脫脫浸溫泉。問他可有被香港人認出?他說已望清楚沒有香港人才夠膽,並笑言︰「就算係都只認得上面,下半身認唔到嘅。」Edwin大讚一邊望着富士山,一邊浸溫泉,相當寫意。

盼詛咒事件平息

此外,其好兄弟曹永廉日前疑似在社交網上發表詛咒黃之鋒的言論,結果惹來網民留言指摘。問Edwin可有聯絡阿廉?他說︰「我都唔知發生咩事,佢依家唔喺香港,等佢返嚟再親自解釋啦。暫時我唔會為事件作任何評論,亦希望事件盡快告一段落。」

採訪︰Pauline

編輯:陳禮恒

美術:梁政敏

翠如望着肚皮,令網民有無限聯想。(資料圖片)