【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

網民嗌復合 湯洛雯︰同羅天宇做朋友最好

發佈時間: 2019/07/12

湯洛雯(靚湯)和羅天宇去年宣布分手,不過兩人獲無綫安排一同拍旅遊節目《3日2夜》,不少網民看過節目後,大讚二人合襯,更希望他們復合。但靚湯昨日表示彼此享受做朋友,暫不考慮「翻撻」。

湯洛雯和張秀文昨日以性感打扮現身海洋公園,為「海洋公園夏水戰」擔任揭幕嘉賓,張秀文穿上低胸衫相當性感,不過左手卻貼上膠布,她解釋說︰「我本來扮賢妻煲湯,但唔小心整傷手。我仲係單身,驚嫁唔出所以練定煲湯。」身旁的靚湯聞言笑說︰「歡迎光臨!」意指張秀文加入單身一族。

有指靚湯與舊愛羅天宇復合,靚湯即重申自己仍是單身。提到不少觀眾看完他們在《3日2夜》的甜蜜表現,都想他們復合?她笑說︰「估唔到個節目咁大回響,大家對我哋仲有幻想,我哋覺得目前呢種相處方式最好,大家係朋友。」

張秀文亦笑指,靚湯拍《3日2夜》時放下女神包袱,表現自然。靚湯表示與羅天宇相識已久,大家有默契,至於彼此會否再合作拍節目,則要看公司安排。

唔擔心遭網民狙擊

另外,近日網民發起狙擊無綫活動、以及無綫藝人出席的公開活動,靚湯與張秀文均表示不擔心安全。靚湯說:「公司有安排,亦唔覺得好大影響,公司安排就做,做好自己先。」張秀文說:「冷靜面對,最緊要安全。」

採訪︰Pauline

編輯︰李潔盈

美術︰顏玉玲

羅天宇和湯洛雯到挪威拍外景時,表現甜蜜。(IG圖片)

張秀文低胸又露腰,她表示造型是向《海賊王》的娜美取經。