【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

疫情下過百粉絲力撑 Anson Lo快閃銅鑼灣跳勁舞

發佈時間: 2020/03/09

男團MIRROR成員盧瀚霆(Anson Lo)最近推出個人單曲《一所懸命》,他昨日在銅鑼灣戶外大玩快閃宣傳,商場大銀幕播出新歌MV,吸引過百名歌迷到場支持。期間,Anson Lo率領舞蹈員跳勁舞,亦吸引路過市民及外傭湊熱鬧。他坦言能在疫情下與粉絲短聚,十分開心。他說:「今次活動都係fans自發咁嚟,佢哋日日嚟大銀幕打卡,所以特登嚟畀啲驚喜大家,多謝佢哋一直支持我。」

提到新歌推出一星期,在YouTube吸近20萬點擊,他笑言成績比想像中好。不過MIRROR成員柳應廷(Jer)及江生(Anson Kong)亦同期出單曲,兄弟間變相「爭飯食」?他笑說:「我哋互相支持,無留意大家成績,大家都會loop對方嘅新歌,都會識唱!」另外,他有份參演的ViuTV新劇《男排女將》劇組目前停工,暫定下星期復工。

攝影︰林良明

疫情下過百粉絲力撑 Anson Lo快閃銅鑼灣跳勁舞

Anson Lo透露MIRROR將推出第五隻新歌。