【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

廖子妤紮胸拍劇唞唔到氣

發佈時間: 2020/06/24

廖子妤、余香凝、陳穎欣、吳肇軒及胡子彤等一班年輕演員,昨午宣傳ViuTV新劇《地產仔》,眾人推銷劇中的納米上車盤「世外桃源」。至於久未在港拍劇的鄭浩南,由於身在馬來西亞,只好親自拍片為劇集打氣。

曾與余香凝合演《骨妹》的廖子妤,昨日以西裝打扮現身,相當帥氣!她在新劇《地產仔》亦首次以女扮男裝演出,飾演地產公司分店經理「魚哥」,外形俊朗。由於拍攝期間需要長時間紮胸,上圍變得平平無奇,她笑言︰「其實禾稈冚珍珠!拍攝時的確有紮胸,試過幾次爭啲唞唔到氣,不過習慣咗就覺得有安全感。(怕唔怕影響身材?)梗係驚!每晚收工返到屋企都會不停拍打胸部,仲上網睇片學按摩胸部,我好怕(上圍縮水)唔會再番嚟!」

對撼《殺手》同日首播

劇集將於下周一首播,與無綫新劇《殺手》正面對撼,廖子妤表示劇集題材不同,可讓觀眾有更多選擇,百花齊放是好事。胡子彤亦表示︰「我哋嘅優勢係有活力同衝勁,台前幕後都做到新景象。」

採訪︰Pauline

編輯︰陳禮恒

美術︰梁政敏

攝影︰林良明

廖子妤紮胸拍劇唞唔到氣

余香凝

廖子妤紮胸拍劇唞唔到氣

(左起)邱士縉、吳肇軒及胡子彤對新劇收視有信心。