【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

忽然「已婚」 余香凝:廖子妤係我老公!

發佈時間: 2020/07/10

余香凝(Jennifer)、廖子妤及麥子樂前晚出席電影《打噴嚏》首映,日前度過27歲生日的Jennifer,問到生日願望是否想拍拖,她即搞笑指已經找到「老公」,原來是近來憑ViuTV劇集《地產仔》人氣急升的「魚哥」廖子妤!

余香凝笑言連日與很多朋友慶生,已切過六、七個蛋糕:「年紀開始大,連日感覺有啲攰,生日願望想事業更加好。」問單身的她想不想拍拖?她即講笑說:「我已經搵到『老公』啦,咪就係廖子妤囉!感情隨緣啦,我比較想整走個肚腩先,我瘦咗個肚腩仲喺度。」

問Jennifer會否跟同樣單身的麥子樂發展?她即踢爆麥子樂睇中余媽媽:「有次子樂見到我媽咪張相就讚好靚,後尾佢見到我媽咪真人,賣口乖話似家姐。」麥子樂亦不會視Jennifer為發展對象:「因為我驚高過我嘅女仔!」

中性打扮狂吸粉絲

同場的廖子妤在《地產仔》中扮演地產經紀「魚哥」,因形象中性而人氣急升。她前晚再以中性打扮出現,她笑言這樣穿搭會較有自信:「我着到咁會無咁緊張,着咗束衣好似有個盔甲咁,有保護感覺。」她又指不論男女都在社交網留言叫她「老公」:「雖然唔係追求我,但覺得好得意。」

採訪︰Pauline

攝影︰林良明

編輯:李潔盈

美術:梁政敏

忽然「已婚」 余香凝:廖子妤係我老公!

余香凝早前為香港開電視節目《無署不在》,殺入街市捉長腳蟹。

忽然「已婚」 余香凝:廖子妤係我老公!

麥子樂表示盡量避免與同公司的藝人拍拖。