【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

激咀王浩信回響大 張振朗考慮續集試HeHe床戲

發佈時間: 2020/09/14

張振朗、馮盈盈及蔣家旻等昨日宣傳劇集《反黑路人甲》,劇中振朗與王浩信的車廂咀嘴戲成為熱話,振朗笑言獲男粉絲提出咀嘴要求,又表示若《反黑》拍續集,可能跟王浩信挑戰床戲才夠話題。

張振朗在《反黑路人甲》中,為幫助王浩信脫離黑幫,刻意在車廂拍攝男男親吻照,振朗更主動激吻王浩信。振朗表示這場戲共拍了兩日:「主要係我忍唔到笑,場戲我做主動,因為覺得由我錫落去效果會大啲,但拍嗰陣每個shot都忍唔到笑,之後仲要補拍大頭。不過好開心觀眾睇得好投入,瘋狂cap圖同tag我。」

振朗透露激吻戲出街後,收到不少特別「要求」:「好多男fans話想同我試下咀嘴!」至於錫男生或女生哪樣感覺較好?他說:「講真,同浩信錫錫壓力無咁大,因為知道一定唔會有乜嘢發生,大家好相信大家。」他透露劇中跟賴慰玲的感情發展會有少少峰迴路轉,問他會否想拍續集?他笑說:「都想㗎,不過我同浩信仲可以做啲乜呢,唔通我哋拍床戲?」

馮盈盈恨錫蔣家旻厚唇

同場的馮盈盈,提到振朗和浩信的HeHe劇情受歡迎,問她可接受演繹同性戀角色?盈盈說:「都係可行嘅發展,我未挑戰過呢類角色。(想同邊個拍同性咀戲?)梗係蔣家旻!因為有評語話我豐厚嘴唇好性感,但除咗我之外,蔣家旻嘅厚唇都係佢嘅signature(標記),等大家睇下有共同特質嘅女仔會有咩化學作用,諗起都覺得性感。」盈盈自言女校出身,以前跟感情要好的同學也會錫面:「如果真係要kiss都唔抗拒。」

採訪︰Pauline

攝影︰林良明

編輯:李潔盈

美術:梁政敏

激咀王浩信回響大 張振朗考慮續集試HeHe床戲

馮盈盈(右)大讚蔣家旻夠迷人。