【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

誕細仔後現身曬身材 陳凱琳未敢太快追女

發佈時間: 2020/10/15

陳凱琳(Grace)自今年七月誕下細仔鄭承亮(Yannick)後,昨日首度現身公開活動。選擇餵哺母乳的Grace,上圍明顯升cup,她坦言照顧兩個兒子感覺吃力,所以對於會否再追女兒,只會順其自然。

陳凱琳昨日身穿一襲白色低胸連身裙,亮相珠寶拍賣活動,谷胸上陣的她配襯名貴珠寶,大曬事業綫。她笑說:「我99%時間都係着睡衣,陣間見完大家,就趕返去湊小朋友。」誕下細仔兩個多月的Grace身形纖瘦,唯獨上圍豐滿不少,她笑言︰「Well,有好有唔好,BB食人奶抵抗力好啲、健康啲,雖然每兩、三個鐘就要泵奶,但都值得。」

目前專心照顧兩個兒子,Grace坦言時間分配較難,壓力不小,幸好老公鄭嘉穎不用開工時會幫手湊仔,令她可以輕鬆一會。問到大仔鄭承悅可有因弟弟呷醋?她說:「暫時都無,大仔知道屋企多咗個小朋友,但佢太細個,未識幫手照顧細佬。」問Grace打算再追女兒,或是正式封肚?她笑說:「唔敢講呀,順其自然啦,現階段真係好忙,想照顧好兩個仔先,如果太快生第三個,會覺得對兩兄弟唔住。(嘉穎想追女?)佢都話睇我,但現階段都係focus兩個仔先。」

否認離巢無綫

另外,有傳Grace離巢無綫?她即否認︰「唔知邊度傳出嚟,可能見我少咗喺幕前就會有人講,我同公司仲有合約嘅。(公司搵你傾續約?)呢排除咗講湊仔,無人敢問我其他嘢。」Grace強調沒有刻意減產,但湊仔實在分身不暇︰「我同嘉穎一個開工,另一個湊仔,兩個同時間做嘢就難啲。」至於談及她的生意拍檔雪姨,以950萬元買下林燕妮故居,Grace即說︰「要問番佢,我真係唔知。」

撰文︰倪小珊

編輯︰李潔盈

美術︰梁政敏

誕細仔後現身曬身材 陳凱琳未敢太快追女

陳凱琳為鄭嘉穎誕下兩子,一家四口幸福美滿。(資料圖片)