【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

男友教路做老闆娘 蘇麗珊殺入飲食界做生招牌

發佈時間: 2020/10/21

蘇麗珊繼上星期與圈外男友Kenny及友人合資開設按摩店後,昨日再宣布加盟Super Girls成員陳穎欣(Yanny)的東南亞餐廳分店。蘇麗珊月內兩度榮升老闆娘,原來她和Yanny由網友變戰友,齊齊合力進軍飲食界大展拳腳。

現年28歲的蘇麗珊,與男友Kenny投資的按摩店上星期才開張,轉頭這對戀人又再合資六位數,入股陳穎欣位於荃灣的東南亞餐廳分店,再度榮升老闆。Kenny更擔任餐廳的設計總監,昨日小情人大方合照,全程表現sweet爆。

蘇麗珊自爆與Yanny本來只是網友,相識幾個月便決定一齊做生意︰「我喺網上follow咗Yanny好耐,一直都係互like,不過無機會見面,到今次合作先見面!」Yanny亦笑說應沒有人像她們一樣,相識數月便合作做生意:「喺做生意方面,我哋仲係初哥,Kenny(蘇麗珊男友)係我哋前輩。」若將來蘇麗珊和男友意見有分歧,會否令Yanny成為磨心?Yanny笑說︰「我諗佢哋唔會嘅,我識佢哋都好斯文、唔火爆。」擔心因財失義?Yanny即望着蘇麗珊笑笑口說︰「呢個你自己拆掂佢,哈哈!」她們表示會落舖做生招牌,Yanny說:「我哋仲學識沖嘢飲,可以做埋店長。」

為湯怡生日送驚喜

另外,蘇麗珊好友湯怡日前33歲生日,前晚湯怡在社交網上載合照,指蘇麗珊專程去湯怡屋企樓下送上蛋糕,製造生日驚喜,令湯怡感動到喊。湯怡留言說︰「我哋要繼續相親相愛,繼續食多啲麵包。」

撰文︰倪小珊

編輯︰李潔盈

美術︰梁政敏

攝影︰林良明

男友教路做老闆娘 蘇麗珊殺入飲食界做生招牌

Super Girls成員現身支持,更即場試飲。

男友教路做老闆娘 蘇麗珊殺入飲食界做生招牌

蘇麗珊帶圈外男友Kenny(中)為湯怡慶祝生日。(IG圖片)