【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

視后踩過界? 蔡思貝恨唱歌:畀條生路行下

發佈時間: 2021/01/19

劇集《踩過界II》及《反黑路人甲》在台慶頒獎禮上獲得多個大獎,兩劇演員王浩信、蔡思貝、張振朗、賴慰玲、朱敏瀚及蔣家旻等,昨日於電視城向幕後工作人員派發禮品包,以答謝大家支持。

獲得雙料視帝的王浩信表示沒有慶祝,問到寶貝女可有買蛋糕慶祝他得獎?浩信說︰「無買,我好少食甜嘢,阿女都有恭喜我,戥我得獎開心。」至於榮登視后的蔡思貝,提到緋聞男友胡鴻鈞首奪「最受歡迎男歌星」,思貝開心說:「佢第一次攞,戥佢高興!(但與周柏豪瓜分獎項?)係開心分享,我哋並肩作戰,一齊攞獎,佢代表音樂範疇,自己就代表演藝方面。」

對於胡鴻鈞隔空「呼籲」思貝不要唱歌,免得搶他飯碗,思貝笑說:「佢做乜咁無自信!佢係唱歌小王子,我唱歌都係玩下啫,畀條生路行下。(會否相約慶祝?)大家係朋友都會食個飯,AA制啦!」另外,有傳思貝搭上周焯華(洗米華)拍檔Sam,她再次否認︰「我一貫作風唔係事實唔回答,希望大家睇到我努力工作。」

賴慰玲狂Loop得獎片段

張振朗與賴慰玲於台慶頒獎禮分別奪得「最受歡迎電視男角色」及「最佳女配角」,原來二人至今仍不停翻煲得獎片段,賴慰玲取笑張振朗︰「你當晚全程眼濕濕,嗰晚的確係幾深刻嘅。」振朗笑言喊足一晚很累,賴慰玲更揚言喊到暈,因為場面實在太感動。另外,張振朗被前空姐YouTuber批評見高拜見低踩,他只說︰「我唔係啲咁嘅人,一向以來我都係做好自己、尊重別人,人哋就會尊重你。」

採訪︰Pauline

編輯:李潔盈

美術:梁政敏

視后踩過界? 蔡思貝恨唱歌:畀條生路行下

王浩信

視后踩過界? 蔡思貝恨唱歌:畀條生路行下

張振朗與賴慰玲希望《反黑路人甲》開拍續集。