【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

與吳肇軒玩搓泥 阮小儀冧爆︰有少少發姣

發佈時間: 2021/02/05

阮小儀主持的香港開電視節目《小儀與13型男》,新一集邀得「大細路型」的吳肇軒當小儀的約會對象。二人在節目中除了模仿經典西片《人鬼情未了》搓泥整陶瓷,又到樂園大玩遊戲,難怪事後小儀對這位小鮮肉心心眼。

27歲的吳肇軒是影壇新貴,外形討好曾被封「翻版梁朝偉」,他在節目中盡騷「大細路」的貪玩性格,但當與姐姐小儀談及事業、愛情觀時卻表現成熟。小儀有讚無彈︰「我同吳肇軒相處一日,佢除咗有『大細路』特質,亦有成熟男潛質,佢喺某啲時候好照顧身邊人。」她自言相處一天後已對吳肇軒有feel:「最初我無心心眼,對我嚟講吳肇軒係小朋友,但依家我有少少發姣感覺,若然同你呢類人坐低飲咖啡,其實都幾快樂。」

小鮮肉鍾情白滑女生

吳肇軒得悉小儀形容他是大細路時說:「我鍾意有童真嘅感覺!咩叫大人先?成熟處理問題?收入穩定?有固定嗜好?如果係咁,我寧願keep住做『大細路』。」問他覺得自己是一個怎樣的男朋友?他超有自信說︰「我係一個你同我拍拖,會愈來愈鍾意我嘅男朋友。」

吳肇軒又透露自己拍拖次數多過五次︰「我需要有一個人喺我身邊,我都有脆弱嘅時候。我拍拖時,鍾意照顧人哋嘅諗法同情緒,唔開心就會同對方傾偈,所以我吸引到啲鍾意講嘢嘅女朋友。」吳肇軒自言已準備好以結婚為目標的交往︰「我嘅擇偶條件係咪靚女?曾經都係,我鍾意皮膚比較白、甜美,好鍾意笑嘅女仔。」

撰文︰Steven

編輯︰李潔盈

美術︰顏玉玲

與吳肇軒玩搓泥 阮小儀冧爆︰有少少發姣

二人浪漫搓泥,令小儀有戀愛感覺。