【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

避談關智斌「新歡」 張敬軒︰睇完得啖笑

發佈時間: 2021/02/24

久未露面的張敬軒前晚出席銀行活動,有傳軒仔與好友關智斌(Kenny)關係生變,Kenny被指與靚仔董事Edwin頻頻見面,不時一同跑步。軒仔指傳聞「得啖笑」,強調自己與Kenny關係沒有轉淡:「我哋呢排成日傾電話!」

張敬軒前晚到九龍灣出席銀行理財活動,軒仔笑言已半年沒有現身公開場合,有恍如隔世的感覺。提到關智斌被爆有「新歡」Edwin,問軒仔最近有否跟Kenny聯絡?軒仔笑說:「早幾日先同Kenny喺公司飯局見過。」有沒有見過Edwin?軒仔說:「其實大家身邊咁多朋友,邊有可能全部都認識,娛樂新聞睇完得啖笑,最緊要大家生活愉快,身體健康!」

問到與Kenny關係是否轉淡?軒仔即反問:「何來轉淡?我哋有好多重關係,在公佢(Kenny)係同事,在私佢係出生入死嘅好戰友,我哋呢排成日傾電話,講下今年工作新發展,嚟緊我都會同佢一齊做下音樂。」

同「遮遮」鬥長命

另外,軒仔前日大爆家中外傭「遮遮」煲粥竟煮爆電飯煲,他講笑說近半年飲食主要有「洗腸」功效:「每日都食『遮遮』炮製嘅白粥同麵包,佢知道我笑佢,我以為係禮貌提醒,點知佢『變本加厲』,仲整壞我個煲,無諗過個煲比我更快『冧低』!」他笑言現在與『遮遮』鬥長命:「如果個煲有生命,應該會諗『阿蛇!我行先,你慢慢捱!』」不過,軒仔亦讚「遮遮」夠乾淨,除了廚藝外,其他方面值120分,兩人在生活上互補。此外,本身開設餐廳的軒仔,提到餐廳可以重開晚市,他說:「餐廳生意係有影響,好彩之前午市生意幾好,呢幾日開番晚市,都好多熟客支持。」

採訪︰Pauline

攝影︰林良明

美術:梁政敏

避談關智斌「新歡」 張敬軒︰睇完得啖笑

張敬軒透露與關智斌關係依然友好。(資料圖片)

避談關智斌「新歡」 張敬軒︰睇完得啖笑

軒仔取笑「遮遮」經常帶來早餐「驚喜」。(資料圖片)