【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

王子威嚇不准剪髮 鄧麗欣警告︰唔好刺激我

發佈時間: 2021/04/13

鄧麗欣(Stephy)日前在社交網預告想剪短留了多年的長髮,但遠在台灣的男友邱勝翊(王子)即要脅她說「不要鬧喔」。面對霸氣男友,Stephy昨日無退縮,更一臉得意洋洋說︰「佢嚟唔到香港做得啲咩?」

鄧麗欣與顧定軒(Zeno)昨日分別以榮譽顧問及揹水大使身份,到昂坪市集出席「點滴揹水Walk & Run 2021」啟動禮。連續七年參與活動的Stephy,大讚Zeno靚仔又可愛,更揚言因私心所以推薦Zeno擔任是次活動大使。問到男友王子是否更靚仔?Stephy笑指二人不同類型,她又謂跟王子已近四個月沒見面,但早習慣相隔異地,她說︰「都無辦法,王子拍緊戲,大家都有嘢做係好啲嘅。」

認同與容祖兒撞樣

提到被王子公開禁止剪短頭髮,Stephy坦言男友喜歡她長髮,但自己很想嘗試短髮滋味︰「佢極力叫我唔好剪,仲話『你試下吖』,我就好想試下,佢依家嚟唔到香港做得啲咩?不過我未有呢個衝動。」問Stephy是否不敢「抗旨」?她笑說︰「佢唔好刺激我,通常受到刺激先會剪短髮,所以唔好刺激我,哈哈!」另外,早前Stephy的自拍相被指與容祖兒撞樣,Stephy笑說連自己都覺得似,還透露祖兒因此私訊自己,不過走在街上就從未被認錯。

撰文︰倪小珊

攝影︰林良明

美術︰梁政敏

王子威嚇不准剪髮 鄧麗欣警告︰唔好刺激我

王子被爆愛女友長頭髮。(資料圖片)