【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

安仔告別熊家向外闖 周嘉洛︰帶住好多愛離家

發佈時間: 2021/06/03

「金城安」周嘉洛獲無綫高層王祖藍欽點,在新劇《痞子殿下》擔正男主角,並在前晚的《愛.回家之開心速遞》中正式告別熊家。劇情指安仔將飛往吳旺達工作,熊家上下表現冷漠,原來背後默默為安仔打點一切,眾人視像通話時喊作一團,令觀眾大呼感動。周嘉洛接受本報訪問說︰「拍呢集用咗好多真情緒,始終喺《愛.回家》就快五年,同熊家上下、朱凌凌、Bonnie等,無論係家庭綫、愛情綫定兄弟線,都有好深嘅感情基礎。」

周嘉洛表示收到《愛.回家》台前幕後的祝福和鼓勵,令他帶住很多的愛「過組」︰「滕麗名、陳浚霆同樊亦敏佢哋,送咗好多外景用嘅設備畀我,全部都非常實用,好感恩。」至於「熊心如」蘇韻姿前晚分享17年第一日開工拍《愛.回家》的合照說︰「熊家無咗唯一一個唔係姓熊嘅成員,係唔齊全㗎!」

安仔告別熊家向外闖 周嘉洛︰帶住好多愛離家

蘇韻姿(中)po《愛.回家》首日開工相,坦言不捨周嘉洛。(IG圖片)