【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

冀為「前夫」謀福利 陳卓賢逆市開健身中心

發佈時間: 2021/07/16

人氣男團MIRROR成員陳卓賢(Ian)有份投資的健身中心昨日舉行開幕禮,Ian大方表示可免費招待MIRROR兄弟,又踢爆很難叫郁姜濤做gym。Ian亦透露有留意網上熱爆的群組,希望有機會能跟「苦主們」說聲︰「唔好意思!」

Ian開設的健身中心昨日開幕,MIRROR隊友江𤒹生(Anson Kong)、柳應廷(​Jer)、李駿傑(Jeremy)、邱傲然(Tiger)、王智德(Alton)及邱士縉(Stanley)專誠撑場。Ian透露今次與朋友合資了七位數字,自己則投資了六位數,他表示︰「我對鍾意嘅嘢好上心,裝修設計都跟到足,所以無乜時間食嘢瘦咗,加上瞓得唔好,過程就好似生BB咁,但依家終於出世喇!」Ian又強調榮升「陳老闆」後不會影響幕前工作,依然會付出200%努力。

利誘花姐做gym

Ian直言自己未有專業教練資格,不會落場教班,但會經常來做gym,又會為女友盧慧敏安排女教練及免費招待MIRROR一班兄弟。問到經理人黃慧君(花姐)是否最有需要做gym?Ian笑謂︰「我唔敢講佢有無需要,但佢都幾難請得郁,尤其運動方面,如果拍節目叫佢減一磅就有獎金,利誘佢都可能會做。」Ian又踢爆最難叫郁姜濤做gym︰「花姐都叫我多啲捉姜濤上嚟,佢自己都知係時候做gym改善身形,要為佢成立特別關注組,哈哈!」

另外,談到「我老婆嫁咗比MIRROR導致婚姻破裂關注組」時,Ian坦言有留意:「我都有睇啲post,覺得好得意。我覺得係生活情趣,咁多位先生嘅抱怨,我睇到係對太太嘅包容同愛,覺得好sweet。(見唔見到你個人形攬枕?)有呀,少少尷尬,好似真係畀人攬住瞓覺。」他又笑言MIRROR會為各位男士謀福利,爭取任遊戲機及模型代言人,不過他指自己未遇過「苦主」當面訴苦,但歡迎大家跟他打招呼,「我都想親口同佢哋講聲『唔好意思』!」

採訪 ︰ Pauline

攝影︰林良明

冀為「前夫」謀福利 陳卓賢逆市開健身中心

Ian一向有做gym習慣,練得一副好身材。(資料圖片)

冀為「前夫」謀福利 陳卓賢逆市開健身中心

一眾MIRROR成員專誠撑場,夠晒好兄弟!