【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

《大叔的愛》帶挈收入增 簡慕華親解唔咀Stanley之謎

發佈時間: 2021/07/22

簡慕華昨日與三位「MIRROR嫂」,包括MIRROR隊長楊樂文(Lokman)的舞蹈員女友Luxi、邱士縉(Stanley)女友李炘頤(Alina)、邱傲然(Tiger)緋聞女友余潔滢(Zoe),以及「Dee姐」陳海寧出席米綫活動。簡慕華直認全因《大叔的愛》帶挈,有不少商演及廣告接洽,故希望盡快開拍電影版延續氣勢。問到劇中與Stanley的求婚戲「不咀之謎」,簡慕華說︰「因為導演投入到唔記得嗌cut,但其實我哋內心已經cut咗機,但又要演落去,咁惟有擁抱啦,等觀眾有幻想空間。」

至於最近與男友Stanley同居的Alina則否認「試婚」︰「因為我住離島返工好唔方便,大家工作又忙,要爭取時間見面,好彩一齊住都無嗌交。」Alina更自薦演出《大叔的愛》電影版,笑言最想拗直「田田」,為女士謀福利。

攝影︰林良明

《大叔的愛》帶挈收入增 簡慕華親解唔咀Stanley之謎

(左起)Zoe、Dee姐、Alina及Luxi昨日率先試食新款米綫。