【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

怕醜仔張家朗拒講擇偶條件 吳諾弘爆︰佢鍾意乖巧女仔

發佈時間: 2021/08/06

香港劍擊運動員張家朗、吳諾弘(Lawrence)、張小倫及蔡俊彥完成奧運賽事後,Lawrence已回港隔離,其餘三子則飛往內地準備全運會。眾人在酒店隔離期間不忘開live答謝港人支持,雖然蔡俊彥未有參與,但有另一隊友崔浩然加入,最高峰時吸引近兩萬人收看,認真厲害。四人在直播期間互相爆料,被爆單身的家朗十分怕醜,拒透露擇偶條件,但Lawrence即踢爆︰「佢鍾意友善、乖巧、孝順嘅女仔,要尊重佢屋企人。」張小倫補充︰「做家朗嘅女朋友,唔可以成日煩住佢!」

提到無綫奧運主持陳約臨(Kelly)訪問時的失儀事件,家朗起初不願重提,張小倫則代答︰「其實Kelly好好人,去奧運幾日都有睇我哋比賽。」家朗亦幫口道︰「佢都係開心啫!唔係乜嘢大事,好小事之嘛!」

怕醜仔張家朗拒講擇偶條件 吳諾弘爆︰佢鍾意乖巧女仔

身高175cm的吳諾弘,投訴站在隊友中間好像凹了下去。(IG截圖)