【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

星二代開學 Lucy媽咪喊晒︰好似無咗個女

發佈時間: 2021/09/02

昨天開學日,圈中不少星級爸媽陪同子女上學,當中李璨琛女兒李元元(Lucy)昨日正式讀幼稚園,Lucy首日返學表現堅強無喊,相反媽咪梁志瑩(Sophia)因不捨愛女而感到傷心寂寞,相信是不少父母的心聲。

一眾星二代已陸續開學,繼熊黛林一對孖女、單文柔女兒「小豬比」及車婉婉囝囝「BBQ」後,李元元及陳敏之囝囝雷子樂亦正式開學。三歲的Lucy昨日首日返幼稚園,媽咪梁志瑩為愛女拍下校服look靚相留念,相中的Lucy滿臉笑容派「手指心心」,十分興奮,但Sophia心情卻完全相反,她留言︰「李元元同學正式第一日返學,李元元梗係完全無想喊嘅迹象,反而李老母就真係好想喊!由今日(昨日)起,李元元晏晝唔再喺屋企同佢玩或者畀佢玩,佢成個人覺得好寂寞又傷心,覺得自己好似無咗個女咁呀!#老母以為自己好有型最後竟然唔捨得個女要返學」,一字一句道出失落心情。

陳敏之為囝囝打氣

另外,陳敏之前日專程送囝囝雷子樂返學,她留言︰「K2開學啦!第一日返學開心到不得了!校園生活對小朋友嚟講真係好重要,你又大個仔啦!好好享受好好學習尊師重道,繼續做個充滿愛嘅小朋友。」兩母子在車上拍片,子樂表示升K2十分開心,心情緊張又期待,之後母子咀嘴,敏之為他打氣︰「加油阿仔,have fun!」完全沒有離愁別緒。

撰文︰倪小珊

美術︰梁政敏

星二代開學 Lucy媽咪喊晒︰好似無咗個女

穿上運動校服的Lucy身形圓碌碌,十分可愛。(IG圖片)

星二代開學 Lucy媽咪喊晒︰好似無咗個女

陳敏之昨日親自送囝囝雷子樂回幼稚園。(IG圖片)