【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

牙齒不齊感自卑 周秀娜:成日唔敢露齒笑

發佈時間: 2021/12/09

周秀娜(娜姐)及李靜儀(Heidi)昨日出席牙齒護理產品活動,貴為女神級的娜姐,原來入行前曾因牙齒不整齊而自卑,更試過因此失掉工作機會,令她決心箍牙變靚。

周秀娜及李靜儀昨日以純白打扮現身,現時擁有一排靚牙的娜姐,坦言曾因牙齒不夠整齊而自卑,「以前啲牙唔齊,所以成日唔敢露齒笑,好羨慕牙齒生得整齊潔白嘅人。我以前做model嗰陣,因為啲牙生得唔靚,所以關於牙齒嘅廣告都無我份。我好想笑起嚟有『叮』一聲嘅效果,所以用咗年幾兩年時間箍牙,但係嗰時成日食嘢都唔記得除牙箍,變得好尷尬。」問她揀男友時會否特別留意對方的牙齒?她表示外觀及儀容整潔相當重要,「依家好多男仔都注重外觀,如果對方有棚靚牙,的確印象好啲。」

李靜儀被誤會整容

同場的Heidi讀書時曾經箍牙變「鋼牙妹」,但長大後因智慧齒生歪了,影響其他牙齒,所以被迫拔掉八隻牙,然後第二度箍牙。她笑說:「箍牙最大得益係會瘦咗,但好多人都唔信箍牙可以改變面形,仲會誤會係整容。」另外,Heidi有份參演的電影《假冒女團》現正上映,她透露已入戲院看過三次,本周末亦會出席謝票及簽名活動,「好開心咁多人欣賞,暫時未知會唔會開續集,如果原班人馬拍攝其他題材都唔錯。」

採訪:Pauline

攝影:林良明

美術:梁政敏

牙齒不齊感自卑 周秀娜:成日唔敢露齒笑

娜姐現在擁有又白又整齊的牙齒。