【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

誕7.2磅三女 陳嘉寶宣布封肚:完成壯舉

發佈時間: 2022/01/17

2022年首位星二代BB誕生,陳嘉寶(Anjaylia)本月初順利誕下第三位千金,取名Azaliah。Anjay與老公黃頌祈(Epaphras)無意追仔,Anjay笑言生三個小朋友的策略很成功,決定正式封肚。

陳嘉寶的預產期本在去年尾,BB「逾期居留」至月初出世,重7.2磅,取名Azaliah。Anjay表示誕B女一刻相當感動,「醫生將一出世嘅BB擺喺我心口,畀我抱咗好耐。啱啱上一刻仲喺肚入面,突然間擺喺心口上面,感覺好神奇。」

Anjay表示三女的名字Azaliah,是她與老公黃頌祈從聖經中找出來,「我知道實會被人話我哋幫囡囡改嘅名好難讀,哈哈!其實Azaliah同我個名讀音好似,就當係送畀自己嘅禮物,中文名留畀爺爺嫲嫲改。」提到大女及二女看到妹妹的反應,Anjay說:「佢哋好鍾意BB,大女完全無呷醋,會話『好鍾意Azaliah』;二女成日想摸BB,但有少少呷醋。」

老公開靚酒慶祝

三女之母Anjay宣布正式封肚,她說:「我同先生意向一致,生仔生女都無所謂。我已經完成壯舉,我同先生最大目標係有三個年紀相近嘅小朋友,可以一齊成長。大女二女一齊玩,大女識得保護妹妹,二女學嘢又學得快啲,呢個策略成功!哈哈!」所謂「三個女人一個墟」,如今家中有四位女王,Anjay笑言老公最享受,「老公一知道第三胎係女,就開咗支靚酒,仲請朋友食飯慶祝,依家生完三個,理想達到嘞!」

美術:梁政敏

撰文︰Pauline

誕7.2磅三女 陳嘉寶宣布封肚:完成壯舉

Anjay笑指老公「被女圍」超級開心。

誕7.2磅三女 陳嘉寶宣布封肚:完成壯舉

Anjay曬出B女嘴仔和拳頭。