【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

林明禎闖樂壇 搵周國賢幫手

發佈時間: 2022/06/01

馬來西亞女神林明禎昨日到沙田出席代言飲品活動,吸引不少宅男到場應援。適逢今日是明禎32歲生日,大會送上蛋糕為女神預早慶祝。明禎上月首踏紅館舞台,為張敬軒(軒仔)的演唱會任嘉賓,二人合唱國語歌《只是太愛你》,獲觀眾好評。對於初試啼聲獲讚,她說︰「竟然有機會上紅館,覺得不可思議。(考慮做歌手?)我都想,希望有人聽我唱歌。(找軒仔幫手?)佢太忙,唔敢打搞佢,不過依家我都有收歌同揀歌,希望今年內有自己嘅作品同大家見面。」

問到跟哪位音人樂合作,明禎透露日前與電影《一秒拳王》拍檔、樂隊ToNick主音趙善恆及周國賢擔任節目嘉賓,彼此談及音樂計劃,「我哋會一齊crossover出歌。(出情歌?)呢個唔講得,總之畀到大家開心嘅歌。(想做跳唱歌手?)我跳舞唔得,不過都可以學,自己想挑戰下,跳少少令大家開心。」

採訪︰Steven

【晴報睇住賞 送108份Durex杜蕾斯001及003衛生套(2片裝)】

↓聖誕禮物,該送甚麼才是?杜蕾斯有一套小小薄禮,不成敬意!↓

卡樂B激量裝薯片!蜜糖烤雞翼味 / 茄汁味!

↓【晴報睇住賞 送31份雀巢Ⓡ全營授乳套裝】↓

↓想寶寶健康贏在起跑線?媽媽營養吸收要全面!↓

卡樂B激量裝薯片!蜜糖烤雞翼味 / 茄汁味!