【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

陳瑞輝甩拖無損心情 邱士縉勢做小朋友「世一」

發佈時間: 2022/06/13

人氣男團MIRROR成員邱士縉(Stanley)及陳瑞輝(Frankie),昨日到元朗一所學校出席ViuTV新劇《野人老師》開鏡拜神儀式。劇集主要在學校景拍攝,二人每日對着蚊蟲開工,Stanley說:「我本身比較惹蚊,每隔半個鐘就要噴蚊怕水。」劇集快將煞科,他們不捨得劇組及小朋友演員,飾演老師的Stanley跟小朋友有較多對手戲,他笑說:「我成日問啲小朋友鍾意我定談善言多啲,我都屈咗幾個話鍾意我,要成日問佢哋,洗佢哋腦,所以我變咗佢哋嘅『世一(世界第一)』。」

Frankie早前宣布與舞蹈員女友分手,他說:「其實都無乜嘢㗎啦,(心情)都OK。」同場的沈殷怡跟Stanley演夫妻,但首集二人已離婚。早前她自爆欣賞Stanley隊友李駿傑(Jeremy),問到會否要求跟Jeremy合作?她尷尬笑指已落力主動爭取。另外,首度拍ViuTV劇集的敖嘉年表示認識了不少新朋友;早前與蔣家旻傳緋聞的他,坦言彼此不覺尷尬,平日亦不多聯絡。

陳瑞輝甩拖無損心情 邱士縉勢做小朋友「世一」

Frankie在劇集煞科後便會投入演唱會綵排。

陳瑞輝甩拖無損心情 邱士縉勢做小朋友「世一」

敖嘉年首次拍ViuTV劇集,感覺新鮮。