【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

低潮期不斷寫歌 馮允謙感激獲AGA鼓勵

發佈時間: 2022/07/05

馮允謙(Jay)前晚假九展Star Hall舉行第二場《Have a JAY Time 2022演唱會》,並邀請到江海迦(AGA)任嘉賓。Jay介紹AGA出場時表示︰「彈琴非常之好聽,佢寫嘅每一首歌、每一個作品,我都會畀錢去買嚟聽,因為佢好值得欣賞。」

及後,Jay憶起曾與AGA到上海參加馬拉松,他說︰「當時係我事業低潮期,寫咗好多歌,喺嗰程飛機我畀咗AGA聽,其中一首係『Sorry for the last time』(《一步一悔過》歌詞),當時只有我另一半聽過,AGA係第二個人聽呢首歌。」AGA回應道︰「嗰程飛機本來好攰但無瞓覺,因為Jay畀咗好多歌我聽…我覺得佢啲歌好好聽,雖然我係當時唯一嘅聽眾,但我覺得佢將來一定會更強大。」

【晴報睇住賞 送108份Durex杜蕾斯001及003衛生套(2片裝)】

↓聖誕禮物,該送甚麼才是?杜蕾斯有一套小小薄禮,不成敬意!↓

卡樂B激量裝薯片!蜜糖烤雞翼味 / 茄汁味!

↓【晴報睇住賞 送31份雀巢Ⓡ全營授乳套裝】↓

↓想寶寶健康贏在起跑線?媽媽營養吸收要全面!↓

卡樂B激量裝薯片!蜜糖烤雞翼味 / 茄汁味!