【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

謝賢歪嘴現身金像獎 林家棟︰四哥無中風

發佈時間: 2022/08/02

林家棟和王丹妮(Louise)昨日到中環出席保險活動,兩人在廣告中飾演特務夫妻,家棟笑言︰「我成日要Louise着平底鞋遷就番我高度,有少少自卑。」家棟早前陪謝賢(四哥)出席金像獎頒獎禮,四哥的身體狀況看似大不如前,家棟澄清︰「唔使太擔心,(四哥)可能年紀大,老人家慣咗早睡早起,驚佢眼瞓。我同四哥保持聯絡,間唔中食下飯,見佢都係精神奕奕。」網民讚家棟比四哥親生兒子謝霆鋒更照顧老人家,又替他改名「謝家棟」,家棟說︰「唔好咁講,霆鋒有打畀我,叫我照顧爸爸,身為後輩同監製,照顧四哥係好理所當然。(當晚全程攙扶?)佢戴住黑超,無咁靈活,我梗係要keep番佢個形象,傍一傍佢。」

對於網民指四哥歪嘴,擔心老人家中風,家棟即解釋︰「唔使擔心,早排佢換牙,係大工程,要少少時間適應,佢無中風。」另外,有份拍攝ViuTV新劇《那年盛夏我們綻放如花》的Louise透露劇組如常開工:「我同男、女主角歐鎮灝(George)、邱彥筒(Marf)都有對手戲,拍攝好緊密,但就無MIRROR成員。」

採訪︰倪小珊

謝賢歪嘴現身金像獎 林家棟︰四哥無中風

Louise將會飛到澳洲陪老公羅孝勇開學。

謝賢歪嘴現身金像獎 林家棟︰四哥無中風

網民指四哥領獎時歪嘴,擔心他的身體狀況。(資料圖片)