【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

激減30磅即着背心短裙 靚爆阿嬌狂呻無人追

發佈時間: 2022/09/29

組合Twins久未在港合體現身,鍾欣潼(阿嬌)與蔡卓妍(阿Sa)昨日以白色孖妹造型到中環出席公開活動。現年41歲、成功減去30磅的阿嬌昨日穿上背心短裙示人,獲阿Sa激讚是「近十年最巔峰狀態」。雖然又瘦又索,但阿嬌狂呻無追求者,又揚言已準備好接受新戀情。

鍾欣潼昨日靚爆鏡現身,她自言花了半年時間減肥,最辛苦是忍口:「減肥一定要自律,又要調理身體,最困難係的起心肝。」至於一向fit爆的阿Sa,亦分享如何保持窈窕身形:「細個時唔使煩,食幾多都唔會肥,但過咗35歲就要護膚同勤做運動。」

相隔兩年再回港,阿嬌曾自爆因太靚在德國遭海關扣查,問她返港過海關時有否擔心再度受阻?她笑說:「唔會喇,又唔係喺外國,嗰次真係好騎呢,好彩趕得切飛機,但就好忟囉。(今次留港會耐啲?)我十月又走喇,接咗好多工作。」問阿嬌現時是否多了追求者?她擰擰頭說︰「無呀,有嘅話點會留意唔到。」問阿Sa會否做紅娘?她嘆口氣說︰「有合適嘅一早介紹咗,但如果(男士)依家係單身,條件好又唔樣衰,又無拍拖嘅,就一定有問題。」

拒評張致恒唱歌走音

至於阿Sa近年長駐內地工作,跟男友石恆聰聚少離多,但她透露男友曾到內地探班,因此不難維繫感情,阿嬌即大爆︰「佢哋兩個成日視像。」問Twins明年可會舉行演唱會?二人表示公司一直在籌備中,她們亦十分期待。會否邀請張致恒(Steven)任嘉賓?阿Sa和阿嬌即時「落閘」:「佢又唔係我哋公司。」提到Steven早前唱經典歌《死性不改》時多次走音,她們亦說:「唔講佢呀!」此外,Twins有份演出的內地節目《星星的約定》盛傳因嘉賓胡彥斌涉嫌操行失德而腰斬,阿Sa說:「完全唔清楚,但唔係腰斬,係剪輯,應該好快可以播。」

採訪︰倪小珊

美術︰梁政敏

激減30磅即着背心短裙 靚爆阿嬌狂呻無人追

阿嬌穿短裙大曬纖瘦身材,又坦言想再試戀愛滋味。

激減30磅即着背心短裙 靚爆阿嬌狂呻無人追

勁走音。(網上圖片)

激減30磅即着背心短裙 靚爆阿嬌狂呻無人追

Twins對上一次開紅館演唱會,已是2016年。(資料圖片)