【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

計劃生兒育女 馬國明湯洛雯買樓要近阿媽

發佈時間: 2023/06/01

馬國明(馬明)與未婚妻湯洛雯(靚湯)昨日出席珠寶活動,獲大會送上黃金龍鳳鐲,慶祝二人訂婚之喜。當司儀問馬明覺得靚湯所佩戴的首飾是否漂亮時,靚湯即說︰「你答好啲喎!」馬明即聽話大讚,司儀取笑馬明「求生意志」極強。談到情侶檔酬勞,馬明笑言是開心價,自誇「好抵用」;靚湯則說︰「我哋依家想儲錢,如果可以,都想買一個屬於自己嘅安樂窩。」馬明不停點頭和應,表示間中睇樓,「要睇下啱唔啱,唔會為買而買;如果近父母嗰邊就最好,因為將來計劃生小朋友,近父母就方便啲,始終我哋都有做嘢。」

馬明表示已完成劇集《新聞女王》的廠景拍攝,有更多時間參與籌備婚禮,靚湯大讚未婚夫︰「佢好好,佢唔係不聞不問,就算佢瞓得好少,間中都問我使唔使佢幫手。我覺得佢唔夠瞓,梗係賺錢緊要,結婚係開心事,唔應該有壓力,做到就做。」馬明亦大讚靚湯為他安排一切瑣碎事,讓他可專心工作。提到馬明聽足靚湯話,他說︰「我問得太多人,大家都話最幸福就係『當老婆開心,你就會好開心』,我都覺得好啱。」靚湯即說︰「搞到我好似好野蠻!」馬明笑說︰「唔係,每個男人都要令太太開心,咁你就會好開心。」

採訪:王連連

攝影:陳健珊

計劃生兒育女 馬國明湯洛雯買樓要近阿媽

準新人獲贈龍鳳鐲,相信慳唔少。

【晴報睇住賞 送108份Durex杜蕾斯001及003衛生套(2片裝)】

↓聖誕禮物,該送甚麼才是?杜蕾斯有一套小小薄禮,不成敬意!↓

卡樂B激量裝薯片!蜜糖烤雞翼味 / 茄汁味!

↓【晴報睇住賞 送31份雀巢Ⓡ全營授乳套裝】↓

↓想寶寶健康贏在起跑線?媽媽營養吸收要全面!↓

卡樂B激量裝薯片!蜜糖烤雞翼味 / 茄汁味!