【聲明】港生活網站並無進行電話推廣活動

再做老闆娘開餐廳 龔嘉欣獲陳豪贈生意錦囊

發佈時間: 2023/07/04

向來喜歡下廚的龔嘉欣,不但廚藝了得,更早已進軍飲食界,繼早前在港開設蛋糕店、馬來西亞投資港式火鍋店外,原來即將開設餐廳。昨日嘉欣出席新劇《靈戲逼人》活動時,開心分享喜訊,並表示目前專心拓展其飲食王國,不惜推遲人生大事。

龔嘉欣、劉穎鏇(Tiffany)和阮浩棕等,為昨日首播的新劇《靈戲逼人》造勢。出席宣傳活動前,嘉欣在IG貼出一把鎖匙的相片,並留言︰「將會是我人生的新一頁。」昨日,她受訪時透露將會在尖沙咀大型商場開設餐廳,「攞鎖匙一刻就開始感到好大壓力,我今年34歲,好想40歲前,喺事業上再衝一衝。」嘉欣感激開設咖啡店的陳豪,大方向她分享營商之道及經驗之談,而且不厭其煩回答她在生意上遇到的難題,令她獲益良多。至於感情事,嘉欣坦言目前先專注事業,「每次去湊陳凱琳啲小朋友,都覺得責任好大,呢方面要同另一半都準備好,先可以去實行,不過我真係好鍾意小朋友。(考慮雪卵?)唔太擔心,醫生話我好健康。」但她強調現時沒有男朋友。

鍾意小朋友無意雪卵

另外,Tiffany於活動上獻唱粵曲,她坦言對粵劇零認識,「只係喺慈善騷睇過,今次要飾演一個花旦,都擔心演得唔好,粵劇係一種藝術,我好驚破壞咗,所以盡力去學。」提到之前屢次與陳山聰合作,今次獲安排與小鮮肉阮浩棕演情侶,而且有激烈親咀戲,Tiffany即緊張表示︰「咩呀,陳山聰都好後生㗎,演員要試唔同角色,可以同唔同人合作係好事。(係咪同後生拍檔啱傾啲?)我無講呀,全部都好好。」

採訪、攝影︰Pauline

美術:梁政敏

再做老闆娘開餐廳 龔嘉欣獲陳豪贈生意錦囊

Tiffany和阮浩棕比試唱粵曲,獲同劇的謝雪心大讚聲靚。

再做老闆娘開餐廳 龔嘉欣獲陳豪贈生意錦囊

嘉欣愛下廚,中、西菜、甜品及手沖咖啡都難不到她。(IG圖片)

再做老闆娘開餐廳 龔嘉欣獲陳豪贈生意錦囊

陳豪(資料圖片)

【晴報睇住賞 送108份Durex杜蕾斯001及003衛生套(2片裝)】

↓聖誕禮物,該送甚麼才是?杜蕾斯有一套小小薄禮,不成敬意!↓

卡樂B激量裝薯片!蜜糖烤雞翼味 / 茄汁味!

↓【晴報睇住賞 送31份雀巢Ⓡ全營授乳套裝】↓

↓想寶寶健康贏在起跑線?媽媽營養吸收要全面!↓

卡樂B激量裝薯片!蜜糖烤雞翼味 / 茄汁味!